Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Νοάμ Τσόμσκι, οι Γερμανοί θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας

«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Επίσης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.
Ο Αμερικανός φιλόσοφος μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Επίσης, ο κ. Τσόμσκι ανέφερε ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953 ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στην τρόικα. για τους χειρισμούς τους στην ευρω-κρίση, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες-μέλη με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου